lauantai 28. huhtikuuta 2007

Välillä valmistakin...
Tämmöiset olen viime päivien (tai siis öiden) aikana saanut väkerrettyä 3-vuotiailleni. Samalla ohjeella ja samalla langalla tehdyt, toinen vaan hiukan pieni ja toinen iso... Tekemällä kuulemma oppii =) Suunnitelmissa vielä mustikkapipa 1 v 8 kk poikaselle.
Toinen pipo


Pipo kuopukselle Sublimen merino villasta. Malli omasta päästä, silmukkamäärät Moda 1/07.

Yksi viimetipan osallistuja mukana myös


Minäkin tulin mukaan näin viimetipassa. Ensimmäinen myssyni on pipo 4 vuotiaalle tytölleni. Lankana Sublimen merinovilla ja ohje Moda 1/07. Lisäsin itse vielä koristukseksi puunappeja.

perjantai 27. huhtikuuta 2007

Lisää pipoja tytöille


Samaa taattua Ulla-linjaa.

Hörhelöt jätin pois reunoista, muuten melkein ohjeen mukaan. Lankana Cocos ja Blues.

Kuvia otin todella monta, mutta lapset eivät ollenkaan olleet yhteistyöhaluisia..
Tämä oli ainoa suht´ onnistunut otos..Lapsenlapselle Ouluun lähti tämä jämälanka-hiekkalaatikko-pipo. Lankoina noin Nallen vahvuiset nimettömät langanjämät. 108 silmukkaa, 2o, 1n joustinta, puikot 3.5. Päällä nappi.

Ekaa myssyä väkerrän

Ihan vierasta tämä yhteisblogin pitäminen enkä oikein tiedä pitäiskö tänne ilmoitella jotain kun kutsu tuli sähköpostiini.

No myssyilemässä mukana siis Kengu. Ekaa myssyä väkerrän parhaillaan, ei vielä valmista esiteltävää ;)

Bambumyssy vauvalle
Suuri taakka vierähti harteiltani saatuani edes tämän vauvan myssyn valmiiksi :). Miten minusta tuleekin heti silloin niin saamaton, kun on tavallaan pakko virkata jotain… Eihän tämä nyt tietenkään pakollista myssyilyä ole, mutta ymmärtänette mitä tässä yritän sanoa.

Eli Bambusta virkkasin tämän myssykän ja malli on sävelletty sitä mukaan kun työ edistyi.
Kuvan ”vauva” on tosi vanha nukke, ikää en uskalla lähteä edes arvailemaan.


Mukavaa tulevaa Vappua kaikille myssyilijöille.
Tyttömyssy jälleen


Tekaisin vaihteeksi virkkaamalla tytölle myssyn samasta langasta tehdyn mekon pariksi. Tuli vähän eri paria, kun mekko on neulottu, mutta väliäkös hällä. Kohta alkaa noita lierihattuja olemaan niin paljon, ettei kaikkia ehdi kesällä edes käyttää. Kukahan sukulaistytöistä olisi seuraava "uhri", hih.

Ohje: Novita 2/03, lanka: Garn Studio Safran, koko: 1-2v (jätin alkuperäisohjeesta 4 mallikertaa pois, kun lanka oli paksumpi kuin ohjeessa), koukku: 2,5

Pieniä tiedotusasioita

On tämä yhteisblogi sitten ihana asia, kun kaikki voivat omalla ajallaan käydä laittamassa kuvia valmistuneista myssyköistä. Pari poikamyssyäkin on jo ilmestynyt, hieno juttu!!
Nyt vaan testailemaan hyviä malleja ja vaikka keksimään vielä uusiakin.

Tämä tempaus ei ole mitenkään ehdottoman suljettu tilaisuus, eli halukkaat voivat kyllä edelleen ilmoittautua mukaan.
Meidän jengi matkailee muutamana lähipäivänä, jos sairastelutilanne pysyy edes suht hallinnassa, joten kutsun saamista voi nyt joutua vähän odottelemaan. Palaan kuitenkin asiaan heti, kun nettiyhteys liki on, joten rohkeasti mukaan vaan, jos myssyilyttää!


Listalla näyttää muuten olevan 4 vastaamatonta kutsua. Jos siis olet ilmoittautunut mukaan, mutta et ole kutsua saanut, tarkista vielä postisi (roskapostikansio kenties myös?) ja pyydä ihmeessä uusi kutsu, jos asiassa on jotain hämminkiä.

Jos omablogilistassa tai muissa asetuksissa on puutteita tai jotain hämminkiä, niin saapi huomauttaa. Parin päivän nettitauon jälkeen tuntuu oma pää ihan tyhjältä, enkä varmasti näe puutteita, vaikka ne kävelisivät mua vastaan.

Hyvää alkavaa viikonloppua, simailemisiin :)!

torstai 26. huhtikuuta 2007

Poikapipon kuvia ja ohjeistusta

Poikapipo (ei tälle nyt tähän hätään parempaakaan nimeä löydy...) edestä,
sivulta,
ja takaa.

Tämä poikapipo soveltuu ehkä parhaiten sinne kilpailun ikäryhmän vanhempaan päähän eli siis eskari- tai kouluikäiselle (ehkä...) Oma mallipiponi on tehty sopivaksi esikoiseni (9 v) päähän, mutta kokoa on helppo muokata pipon saajapojalle soveliaaksi - ja koska pipo "sovitetaan" päähän sopivaksi kiinnitysnauhoilla, ei koon kanssa tarvitsekaan olla turhan tarkkana. Mallipipo on virkattu vanhasta novitan Bluesista virkkuukoukulla 3,5 mm, ja jos langan vaihtaa hieman ohuempaan ja ottaa koukun 3 mm, tulee koosta jo sopivampi esim. 4-5 -vuotiaan päähän.

Ja sitten asiaan eli ohjeistukseen: Virkkaa aloitusketjuksi 5 kjs ja sulje piilosilmukalla ympyräksi. Virkkaa aloitusympyrään ensin 4 kjs (= 1p + 1kjs) ja tee sitten 1p, 1kjs vielä 11 kertaa (12 pylvästä).
2. krs: 3kjs (1. p), sen jälkeen *2 pylvästä jokaiseen ketjusilmukkaväliin, 1 pylväs pylvään päälle* x 3, sen jälkeen 1 kjs, 1 pylväs aina pylväiden välisen kjs:n kohdalle (toista 5 kertaa), sitten toista * * x 3 ja vielä 1 kjs, 1 pylväs aina pylväiden välisen kjs:n kohdalle x 5, 1 kjs ja yhdistä piilosilmukalla 1. pylvään 3. silmukkaan.
3. krs: 3 kjs (1. p), tee 1 p samaan aloituskohtaan, tee pylväs jokaiseen pylvääseen ja 10. pylvääseen 2 pylvästä (yhteensä 12 pylvästä - tiiviimpi osio), sen jälkeen tee 1 kjs, 1 pylväs - joka toinen niin, että pylväs osuu pylväiden välisen ketjusilmukan kohdalle, joka toinen kerta niin, että pylväs virkataan pylvääseen, ja lopuksi vielä 1 kjs - (yhteensä 11 pylvästä - harvempi osio), toista vielä kertaalleen sekä tiiviimpi että harvempi osio, yhdistä piilosilmukalla 1. pylvään 3. silmukkaan.
4. krs: 3 kjs (1. p), tiiviimmässä osassa tee 1 p jokaiseen pylvääseen (12 p), ja harvemmassa osiossa tee 1 kjs, 1 p niin että pylväät tulevat alemman kerroksen pylväiden välissä olevan ketjusilmukan kohdalle (12 pylvästä), loppuun 1 kjs, toista tiivis osio kerran, toista harvempi osio kerran ja yhdistä piilosilmukalla 1. pylvään 3. silmukkaan.
5. krs: Tee kuten 4. krs, ainoa erotus, on että harvemmassa osiossa tulee 1 p lisää eli yhteensä 13 p.
6. krs: Tee kuten 3. krs. Tiiviimmissä osuuksissa lisää 2 pylvästä (= 14 p), harvemmissa osuuksissa tulee 1 pylväs lisää(= 14 p). Yhteensä kerroksessa tulisi olla 56 pylvästä.
7. krs: Tee kuten edellinenkin kerros, pylväitä yhteensä 62 (harvemmissa osuuksissa 15 p).
8. krs: Tee tiiviimmillä osuuksilla 1 p jokaiseen pylvääseen (=16 p), harvemmilla osuuksilla hyppää yli ensimmäisestä ja viimeisestä kjs-osuudesta ja tee 1 kjs, 1 p x 14 (=14 pylvästä).
9. krs: Tee tiiviimmillä osuuksilla 1 p jokaiseen pylvääseen (= 16 p), harvemmilla osuuksilla aloita pylväiden tekeminen ensimmäisestä kjs-osuudesta ja tee 1 kjs, 1 p x 15 (=15 p).
10. krs: Tee kuten 8. krs.
11. krs: Tee kuten 9. krs.
Aloita "hikinauhaosuuden" tekeminen: mallipipossani on jätetty tiiviimmässä osuudessa 4 pylvästä "kiristysvaraksi". Päätä itse kuinka suuren kiristysvaran haluat ja mene piilosilmukoilla esim. viidenteen pylvääseen kerroksen alusta laskien. Käänny, tee 1 kjs ja virkkaa 1 ks tiiviimmissä kohdissa jokaiseen pylvääseen ja harvemmissa kohdissa 1 ks jokaiseen kjs-väliin, 1 ks jokaiseen pylvääseen. Kerroksen päättyessä käänny, tee 1 kjs ja virkkaa seuraava kerros kiinteitä silmukoita. Omassa mallipipossani tein kiinteitä silmukoita alkuperäisellä silmukkamäärällä 3 kerrosta, sitten kavensin tasaisin välein n. 6 silmukkaa viimeisillä kolmella kerroksella, että hikinauhaosuudesta tuli napakka. 5. kerroksella virkkasin kerroksen loppuun ketjusilmukoita n. 35-40 kpl, ja palasin ketjua takaisin kiinteillä silmukoilla ja jatkoin 6. kerroksen toiseen päähän, tein samanlaisen kjs-ketjun (35-40 kjs), virkkasin siihen kiinteitä silmukoita ja yhdistin nauhan parilla piilosilmukalla hikinauhaosuuteen, katkaisin langan ja päättelin kaikki langanpäät siististi. Ja niin oli poikapiponi valmis!

Pipon voisi virkata kahdella eri värillä esim. niin, että kupu ja hikinauha ovat eri väriset tai raidoittaa koko pipon kahdella värillä. Tai tehdä hikinauhaosuuteen kirjovirkkausta. Tai kehitellä tiiviimpään osuuteen kiinnitettäväksi erilaisia virkattuja koristeita, kuten vaikkapa pääkallon, auton, lipun jne.

Tämä pipo soveltuu kesällä hellehatuksi, pitämään hiukset ja hiet poissa silmiltä. Se mahtuu mukavasti pyöräilykypärän alle, ja talvella se voi palvella vaikkapa lätkäkypärän alla lisäpehmikkeenä (kuten esikoisella - hänellä kun on nuo pitkähköt hiukset, jotka pitää saada pelatessa pois silmiltä... ). Jos haluaa suojata niskaa, voi niskaan virkata suojaavan "lärpäkkeen" - esikoisella sitä ei tarvita, kun hiukset suojaavat niskaa. ja uskaliaammat soveltajat voivat kehitellä eteen lipantynkääkin... =)

Mutta siinä se. Toivottavasti löytyy ohjeelle käyttöä, ja jos neuvoa kaipaatte, huikatkaa blogissa tai täällä.

Kolme pantaa lisää


Nyt ei tunnu valmistuvan muuta kuin näitä pantoja. Yhden jätin heti puikoilt saajan päähän, joten siitä ei ole kuvaa. Mutta tässäpä kaksi muuta Tahiti-keränlopuista.

Hei


Mukaan tulin näin viime tippaan, mutta vaikutti niin kivalta, ettei voinut vastustaa... Blogini löytyy: http://annariu.vuodatus.net/

Valmistakin on tullut...

Sininen samos myssy 1v pojalleni

Vadelma-hattara samoksesta pienelle tytölle kastelahjaksi...
keskiviikko 25. huhtikuuta 2007

Colorado-hattu


Sainpa sitten tehtyä toisenkin hatun soveltaen samaa ohjetta kuin aiemmassakin. Tällä kertaa lankana oli Lidlin myymä Colorado.

Saattaa olla, että myssyily loppuu osaltani tähän, kun on niin paljon muita töitä jonossa vuoroaan odottamassa. Mukavaa myssyilyn jatkoa teille muille!

Yks poikapipo

tuli eilen virkkaamalla valmiiksi, mutta kuvat sain otettua vasta tänään ja kerkeän ne laittamaan koneelle vasta illalla myöhään tai sitten huomenna... että olipas taas paljon kerrottavaa... =) Yritän sitten yksin tein kirjoitella jotain ohjeentapaistakin ylös. Päivitän tätä postaustani sitten, kun on lisää kerrottavaa.

tiistai 24. huhtikuuta 2007

Vihdoinkin jotain valmistaVihdoinkin sain jotain valmiiksi. Vauvan myssyn mallin pohja on Suuri käsityölehdestä n:o?. Lisäsin nirkkoreunan.
Lankana kai Anttilan Viola. Helppo ja nopea virkata. Ensin virkataan pylväillä ympyrä, josta lähdetään virkkaamaan edestakaisin päälakea ja nirkkoja reunaan
Perinteinen Suomi-pipo on Novitan Mini-lankaa.
Raidallinen pipo, jossa pitäisi olla purjevene kauniisti silmukoituna, on Alabama-lankaa. Malli löytyy SK 4/03:sta.

maanantai 23. huhtikuuta 2007

Ensimmäinen myssy

Tässä on ensimmäinen työ, jolla osallistun Myssyviikoille. Baskeri on virkattu Virtain Villan tummanharmaasta villalangasta, jonka olen värjännyt sipulinkuorilla. Lisää tietoja löytyy blogistani.

Valmis poikalakki!
Tässä ensimmäinen valmis myssy, lippalakin tapainen pojalle. Ensimmäinen virkkuuni myös moneen, moneen vuoteen.

Ajattelin tällä osallistua myös poikien lakkikisaan. Eihän se nyt mikään erikoinen ole, mutta minusta ihan onnistunut.

Lanka on todennäköisesti vanhaa Alabamaa, samantapaista puuvillaa ainakin. Lankaa kului 60 grammaa. Kaivoin varastoista kaikki kerät sitä esiin, kun aioin tehdä itselleni niistä lakin. Riittivät kuitenkin kahteen. Oma on vielä kuivumassa ja odottelee päättelyä. Kaiken langan sain kulumaan loppuun, vartavasten oikein yritin.Mitenkäs tämän kisan kanssa? Onko tarkoitus laittaa ohjetta mukaan, vai kuinka? Ja jos laitetaan, niin tähän samaan postaukseen vai jonnekin tuonne sivulle?

Kisa on oikein kiva idea! Kaikki lehdet ja muut on aina pullollaan tyttöjen tamineita, mutta pojille on tosi vähän. Kaikki ohjeet on oikein tervetulleita!Ja koko on siis noin 2-3 vuotiaalle.

Pipo vinossa paikalle kiirehti Virkku

Vähänkö miä nyt viime tinkaan jätin tämän mukaantulon, mutta kun ei oikein aina ole kartalla omasta ajanhallinnasta :)
Täällähän on ehditty tehdä vaikka mitä ihanaa päähänpantavaa! Tosi taitavia olette.
Tällä hetkellä yritän viimeistellä virkkaamaani Aminekoa, joka taas kuuluu toisen, Maskotin yhteisvirkkaustempauksen ,tuotoksiini. Yritän siis tehdä ensin tuon kissan valmiiksi ja sitten alan myssyttämään.
Jaaha, minkälaistakohan myssyä sitä nyt sitten keksisi... Virkkaamalla sen on ainakin synnyttävä, koska en osaa neuloa. Poikien myssyistä en ymmärrä tuon taivaallista, koska kaikki kolme lastani on tyttöjä. Hmm, no ehkä miä jotain keksin. Palailen parin päivän kuluttua astialle ;)
"Aamulla valmistui RuusuMyssy, Lankana tuttu ja turvallinen omalle käsialalle sopiva Novitan Suvi puuvillalanka 50g. Silmukoita 104, 3mm sukkapuikot, ruusuun 3mm koukku. Raidoitus on suoraan raitageneraattorilla tehty. Aika hauska juttu, käytin nimittäin ko. generaattoria ensimmäistä kertaa. Suosittelen raitojen ystäville." lainattu suoraan blogistani.

Ystävällisin terveisin, Katiija

Bluebellillä minäkin aloitin myssyviikot8kk vanhalle pojalleni juuri sopiva ja suloiseltahan hän näytti uusi kesäpipo päässä.

Pipoilua jälleen


Toinen bluebell on valmistuntu vähän isompana ensimmäistä.
Tämä pipo on tehty edellisen isoveljelle. Perinteiden raitamalli.
Molemmat tehty Tenneseestä.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2007

famu esittäytyy

Hei kaikille.Olen famu,kahdeksan lapsen mummu.Myssyjä tarvitaan kesäksi ja,kun lankaa on ja malli löytyi,niin lähdin mukaan minäkin.

KISA!

Tyttöjen myssymalleja on pilvin pimein, toinen toistaan naisellisempia ja söpömpiä, mutta kuka ideoisi ja ohjeistaisi pienille pojille sopivan myssymallin?

Sellaiselle olisi selvästi tilausta, joten laitetaanpas haastekisa pystyyn. Minä lahjoitan palkinnon, joka arvotaan poikamaisen myssyn tekijöiden kesken.
Mikäli tulee oikein paljon hyviä ehdotuksia, voidaan myös äänestää yleisön suosikki.

Lakin tai lätsän pitää olla sen verran kesäinen, että sitä voi oikeasti pitää kesäkeleillä, eli villapipot eivät käy, eikä nyt etsitä myöskään ihan vauvamyssyä.

Ideoi ja toteuta siis n. 2-7 -vuotiaalle pojalle sopiva myssy ja esittele se meille, niin olet mukana kisassa!

Koska tämä kisaidea pälkähti päähäni n. 5 minuuttia sitten, kisan tarkempi säännöstö on vielä hieman (tai siis tyystin) kesken. Aikataulu voisi kuitenkin alustavasti olla sama kuin myssyviikkojen, eli 15.5. asti otetaan kisamyssyehdotuksia vastaan.

Palataan tähän aikataulukysymykseen ja muihin tarkempiin yksityiskohtiin vielä tuonnempana, mikäli tarvetta ja hyviä ehdotuksia ilmenee.

Saran kesäpipo


Tein minäkin pienen pipon tyttärentyttärelle Saralle, 1v. Ohje se sama Ullan Rose-pipo
kuin monella muullakin näkyy olevan. Sitä röpelöistä reunaa en tehnyt, vaan samanlaisen kuin siinä sinisessä pipossa.

Tällä pipolla sainkin Myssyviikkoni avatuksi! Tein tänään myös Saran siskolle Linnealle, 2v, ihan perus-pipon seiska veikasta, mutta sitä en vielä ole kuvannut.
Paitsi että se pipo on varmaan Linnealle pieni, joten Sara taisi saada toisen :)

Toivon mukaan saan pipoista kuvia myös saajien /saajan päässä...

Vauvan Bambupipo

Toinen myssyni myssviikoille:


Bambutakin kanssa käytettäväksi piti tietenkin saada myös päähine ja tälläinen siitä tuli. Halusin neuloa sen ainaoikeaa poikittain, kuten takinkin, joten sovelsin vauvan siksakmyssyn ohjetta niin, että toisesta reunasta tuli suora ja toisessa on siksak. Lankana Novitan Bambu, puikkoina 2,5mm bambuiset neulepuikot. Tästä tuli taas sitten aika pienen oloinen, ehkä seuraavasta tulee sopiva, kun edellisestä tuli suuren näköinen? :)

-Daalia

Nirkkopipo


Tääsä myssyviikkojeni ensimäinen tuotos. Nirkkopipo tyttärelle. Ohjeen kirjoitan ylös kunhan ehdin ja laitan blogiini ja Novita- klubiin. Lankana Samos Lollipop ja Samos.

Rinsessapipo rinsessalle

Tämä valmistui yöllä NHL-peliä katsoessa. Langatkin on päätelty
kerrankin ennen kuvan ottamista.
Siis "Rinsessapipo", ohje Ullasta
135 s. (ohjeessa 140)
Lanka Novita Tennessee
Puikot 3½

Tämä pipo ei varmana kiristä eli olisi voinut olla vähemmänkin silmukoita. Aloitin ensin 140 s:lla ja nelosen puikoilla, mutta siitä tuli liian iso. Tämä taitaa olla ihan sopiva. Tyttö pyysi sille kaveriksi huivia... Ja minä kun ajattelin, että huivikiintiö olisi tältä erää täynnä, mutta nyt jo muhii mielessä jonkunlainen rinsessahuivi kesäpipan kaveriksi...