perjantai 4. toukokuuta 2007

Halleys Comet Hat

Hattu on ollut valmiina jo jonkin aikaa, mutta nyt on kuvakin! Tässä Halley's Comet Hat Marley McLeanilta, vaan ei aivan ohjeen mukaan. Tein pienen rullattavan lierin resori- ja rullareunan sijasta. Lankana Sandnes Mandarin Fiesta, jota kului reilu kerä. Puikot olivat 4 ½ mm.
Nyt puikoilla on samasta langasta poikamyssy. Saas nähdä!

KruunujaLisää kruunupipoja! :-)

torstai 3. toukokuuta 2007

Kevätmyssy


Ensimmäinen myssy valmistui 29.4. Ihan tyytyväinen en tähän ole. Jos myssyn vetää kunnolla päähän se tulee liian silmille ja silloin röyhelö tekee mikkihiiri efektin. Muuten kyllä kaunis hattu.


Malli: Ullan Rose-pipo

Lanka: Tennesee

Puikot: pyöröt nro 3 + sukkapuikot lopussa

Lisäsin ilmeisesti turhaan yhden kuviokerran eli seitsemän sijasta tein kahdeksan ja lisäksi myös yhden lisäkerroksen. Lisäykset kuvioissa tein langankierroin.

Aloitin nyt tekemään ihan ohjeen mukaista kokoa ja katson sitten meneekö tuo jo valmiina oleva myssy vielä purkuuseen.

Hienoa!

Vau!

Meinasin pikaisesti laskea, montako myssyä on valmistunut tämän myssyilyn tiimoilta, mutta totesin, että sitten pitää ottaa tukkimiehen kirjanpitoon isompi paperi ja paksumpi kynä avuksi tai vielä peräti joku tehokkaampikin laskutapa käyttöön.
Pelkkiä "valmis"-korvamerkittyjä postauksia on 54 ja monessa näistä on esitelty kerralla useampikin myssykkä. Onhan meitä myssyilijöitä 50 mukana, joten eipä toisaalta ihme, että tulostakin syntyy.

Poikalakkihaasteeseen on myös tartuttu yhtäällä jos toisaallakin ja syntyneitä ehdotuksia ovat jo muutkin innostuneet testailemaan.
Lisäksi on muitakin mahtavia uusia ideoita pongahtanut esille, lämmin kiitos teille kaikille ideoijille!
Monille myssyohjeille ja lakki-ideoille on varmasti kevään ja kesän mittaan vielä paljon käyttöä.

Hieno juttu, että olette olleet niin aktiivisia emännän joltisestakin poissaolevuudesta huolimatta.

Tästä on hyvä jatkaa edelleen, sen mukaan kuin myssyjen tarvetta ja muhivia inspiraatioita vielä riittää. Eikun taas puikot heilumaan ja koukut virkkaamaan!

Kalapipo


Kalapipoa tarjoan poikalakkihaastekisaan. Kiinteillä silmukoilla virkattuun peruspipoon on kirjovirkattu kalakuvio. Lankana on Mandarin petit ja Viola. Pipon ympärys on 42 cm.

Lisää valmiitaPerinteinen mansikkapipo on Tennessee-lankaa, Rinsessa-pipo Woolia.
Puna-valkoisen kukkakuvioisen myssyn esikuva on uusimman Magnits-nettilehden (http://www.magknits.com/) ohje Ada June. Kävi taas niin, että luin ohjeen kunnolla vasta kun pipo oli jo aika pitkällä. Ohjeen piirroksessa on mielestäni virhe: se ei ole symmetrinen. Lankana tässä on Tennessee.
Kolmiohuivi on virkattu Alabama-langasta. Lankaa kului 2 metriä vaille 50 g.
Ajattelin vielä tehdä pari pipoa lähipäivinä.

Viimeinen pari uunista ulos

Omalta osaltani kesämyssyt on nyt neulottu. Tässä viimeiset Ullan hyväksi havaituilla ohjeilla; Bluebell kummipojalleni Sandnes Shine-langasta ja jostain vihreästä jämälangasta:ja Rose-pipo lasteni kolme vuotta täyttävälle serkkutytölle. Pipoon olen lisännyt kaksi mallikertaa ohjeesta poiketen, lankoina Novita Suvi ja Mandarin Classic.
Punainen Rose-pipo on samanlainen kuin se jolla aloitin myssyviikot. Nyt ympyrä on sulkeutunut ja myssyviikot osaltani pulkassa.

Kaunis kiitos Helmikselle jälleen kerran upean tempauksen järjestämisestä! :)

Ampiaispesäpipo

Malli: omasta päästä ja nimi myös.. Onhan se ihan ampparipesän näkönen!

Lanka: Sublime baby cashmere merino silk dk

puikot: 4mm sukkikset

Hyväksi havaittu malli!

Toistan jälleen samaa kaavaa eli kun löydän hyvän malliin niin teen niitä monta:) Näitäkin on tulossa tämän jälkeen vielä 2. Mallihan on Ragdoll-hattu Ullasta.Samosta tähän kului 85 grammaa ja silmukoita oli tässäkin 100.

keskiviikko 2. toukokuuta 2007

MinimyssySain sitten minäkin myssytilini avattua, kun innostuin eilen neulomaan suloistakin suloisemmalle siskontytölle pitsimyssyä.


Ohje on Moda 2/ 2007 lastenmyssyistä ja ilokseni huomasin, että saman lehden 4 lastenmyssyohjetta löytyy myös netistä. Laitoin tämän linkin tuonne sivupalkkiinkin vinkiksi.


Itse asiassa löysin myssyt tuolta Ellien sivuilta ja sitten ryhdyin muistelemaan, että ihan varmasti olen ne jo jossain nähnyt ja sitten löytyi oikea lehtikin.
Tässä se myssy on varapäässä ja suoraan puikoilta kuvattuna.

Hauskaa myssyilynjatkoa kaikille!!

tiistai 1. toukokuuta 2007

Siksak-bambu


On tämä nyt vähän tylsähkö, mutta pyynnöstä tein ystävän vauvalle perinteisen siksak-myssyn. Lankana RYC Bamboo 100%, ihanan silkkimäinen ja pehmeä lanka. Koko 47cm (34 silmukkaa, 34 krs/suunnikas). Toivottavasti on sopiva!

Vappuna valmistunut kruunupipo


Tulipa minulta vielä ainakin yksi pipo myssyviikoilla valmistuneiden joukkoon: oma kehitelmä kruunupiposta naperolle.


Tekniset tiedot tässä:

Malli: oma
Lanka: punainen Tennessee + vihreä 2-kertainen Viola
Puikot: 3,5 mm


Tällä mallilla teen varmaan vielä lisääkin pipoja:-)
Tässä pari ilman ohjetta omaan päähän:
Täällä muutama kuva myssymalleista ja lehden nimi/ numero, josta ohje löytyy.

maanantai 30. huhtikuuta 2007

Tiilimuuripipo

Viikonloppuna syntyi ex-temporepipo 4-vuotiaalle pojalleni. Halusin sellaisen pipon, joka suojaisi korvat hyvin, muttei hiostaisi liikaa kesälläkään. Syntyi tiilimuuripipo. Lankana vihreä ja ruskea Novita Bambu-lanka. Yleisön kannustuksesta päätin osallistua tällä myös poikalakkikisaan. Piposta voi lukea lisää blogistani.

Liitän ohjeen tähän postaukseen. Olen käyttänyt 3½ mm:n puikkoja koska käsialani on tiukkaa, mutta pipo on joustava ja löystyy käytössä hieman joten suosittelen kokeilemaan vaikka 3 mm:n puikkoja jos käsiala on löyhempää.TIILIMUURIPIPO, koko noin 4-5 vuotiaalle (päänympärys n. 50-52 cm)

1 kerä ruskeaa (VÄRI1) ja 1 kerä vihreää (VÄRI2) Novita Bambu-lankaa

Lyhyet (40cm) pyöröpuikot ja/tai sukkapuikot 3½mm.

Bambulangasta neulottu vaate löystyy hieman käytössä, mutta palautuu pesussa entisiin mittoihinsa.

Jos käsiala on löyhää, kannattaa suosiolla valita 3 mm:n puikot. Pipo on erittäin joustava.

Luo 126 silmukkaa ja neulo (värillä 1) suljettuna neuleena 1 o, 1n –joustinneuletta 2,5 cm. Neulomalla oikeat silmukat kiertäen (l. takareunoistaan oikein) saa napakamman ja siistimmän joustimen. Aloita sitten ”tiilimuuri”:

1.ja 2 krs: (Värillä 1) Neulo sileää oikeaa.

3krs: (Värillä 2) 4 s oikein, nosta 1 s neulomatta; pidä lanka työn takana. *5 s oikein, nosta 1 s neulomatta* toista *-* koko krs, 1 s oikein.

4. 5 ja 6. krs: (Värillä 2) 4 s nurin, nosta 1 s neulomatta *5 nurin, nosta 1 s neulomatta*

Toista *-* koko krs, 1 s nurin.

7. ja 8. krs: (Värillä 1) Sileää oikeaa.

9. krs: (Värillä 2) 1 s oikein, nosta 1 s neulomatta *5 s oikein, nosta 1 s neulomatta* toista *-* koko krs, 4 s oik.

10. 11. ja 12 krs: (Värillä 2) 1 s nurin, nosta 1 s neulomatta, *5 s nurin, nosta 1 s neulomatta* Toista *-* koko krs, 4 s nurin.

Toista näitä krs:ia. Mallipipossa on 9 tiiliriviä, korkeutta n. 12 cm ennen kavennuksia.

Värin 2 langan voi nyt katkaista, loppupipo neulotaan värillä 1. Neulo vielä 2 krs sileää oikeaa ja aloita sitten kavennukset:

Neulo *12 s oikein, 2 oikein yhteen* Toista *-* koko krs.

Toista kavennukset joka toinen krs samoissa kohdin, kavennusten väliset silmukat vähenevät aina yhdellä. Neulo välikrs:t sileää oikeaa. Kun kaikki kavennukset on tehty, jäljellä on 9 silmukkaa joilla neulotaan vielä 10 cm sileää oikeaa. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langanpäät hyvin, vedä päälaella oleva kaitale solmuun.

Ensimmäinen ja ihan itselle


Tein SNY:ni lähettämästä puuvillasekoitelangasta itselleni kesämyssysen, kun kerran sellaista tarvitsen! Blogissakin (http://insideout.vuodatus.net) siitä voi lueskella. 84 s, 3 mm sukkapuikot. Onpahan jotain tänne myssyviikoillekin - vihdoin. Moni on ollut todella ahkerana!

Kas. kuvakin taisi siirtyä ihan ok. Mulle tämä Blogger on vieraampi, kun itse käytän Vuodatusta.

En ole tuota höyrytellyt tai kastellut. Kannattaisi näköjään. ;-)

sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Virkattu lierihattu hapsureunuksella

Innoittajana tässä tänään valmiiksi virkkaamassani lierihatussa toimi sterotyyppinen, kauhtunut variksenpelättimen olkihattu ;).

Lankana Malibu vanha rosa ja langan menekki n. 155 g. Lisäilin omaan blogiini ohjetta hapsuvirkkaukseen, jos joku tästä innostuu kokeilemaan hapsureunan virkkausta.

Poikapipo Pelagian ohjeella


Tästä täytyy sanoa vain kaunis kiitos Pelagialle. Tähän myssyyn ovat tyytyväisiä sekä äiti, että poika. Lankana tummanpunainen Tennesee, koukku 3. Jonkun verran omaa sovellusta mukana, jotta sain sopivan.
'