perjantai 18. toukokuuta 2007

Puuvillapipo

Puuvillaista sukkalankaa, 100 s, ribbiä 3 mm puikoilla, Jacques Custeau kavennukset 14 cm jälkeen. Valmistui eilen. Tässä mukana kannustamaan muitakin kokeilemaan 'sukkalankaa'...

Virallisten viikkojen jälkeen siis muuten vain.

torstai 17. toukokuuta 2007

Töttöröttöröö!!

No niin, arvoisat myssyilijät!

Monenmoisten kevätpuuhien lomassa pääsin vihdoin arpomaan myssyviikkojen palkinnot.
Palkintoja lahjoittivat Ira ja alisanmamma, kiitos oikein oikein paljon molemmille lahjoittajille!!

Oma palkintoni arvotaan poikamyssyehdokkaiden kesken ja kuten kaiken vekslaamisen jälkeen jo tuli todettua, poikamyssyehdokkaita voi kisaan vielä kilvan ideoida ensi sunnuntaihin asti.


Myssyillä voi toki muutenkin yhä edelleen, nythän niitä kesämyssyjä tosissaan tarvitaan.
Voitte edelleen käydä laittamassa uudenlaisia myssytoteutuksia tänne näytille, jos muistatte ja viitsitte. Pidetään tämä myssyblogi jonkinlaisena idea- ja inspiraatioarkkuna.

Niin, ne palkinnot.
Myssyblogiin kirjautui mukaan 50 osallistujaa ja pitkälti toistasataa myssyä saatiin aikaan.
Näiden 50 blogiin kirjautuneen kesken suoritin arvonnan satunnaislukusysteemillä. Meidän Neiti Esikoinen sanoi mistään mitään tietämättä kaksi lukua 1 ja 50:n väliltä ja nuo luvut olivat 23 ja 49.
Otin esille osallistujalistan, joka näkyy ainoastaan tämän blogin pomolle (= minä) ja jossa osallistujat ovat sähköpostiosoitteiden mukaisessa aakkosjärjestyksessä.

Osallistujalistan numero 23 on Katja, joka saa alisanmamman lahjoittaman palkinnon ja numero 49 on Villanne, joka saa Iran lahjoittaman palkinnon.

Selvintä taitaa olla, että voittajat ilmoittautuvat kyseisille lahjoittajille suoraan. Menenpäs tästä ilmoittelemaan voittajille ja lahjoittajille asiasta..


Huikeat onnittelut voittajille ja kiitos vielä kaikille mukanaolosta!!

Myssyilemisiin :).


Edit. Kävin plänttäämässä "valmis" -merkintöjä joihinkin postauksiin, joista tuo merkintä puuttui. Että älkää sitten ihmetelkö, kuka siellä on huseerannut.

Töttöröö!

Pikaisesti pihapuuhista kipaisin ilmoittelemaan;

Myssyviikkojen arvonnat suoritetaan tänään hieman illemmalla, kunhan meikäläinen ehtii vähän istahtamaan asian äärelle.

EDIT:
Poikamyssykisa päättyy sunnuntaina!
Koska joillain on vielä myssynteko tai ohje kesken, ja itse olen poissa maisemista 1-2 päivää, päättyy poikamyssykisa sunnuntaina. Näinhän se alun perin oli puhekin, mutta kun nämä omat menot vähän muuttuivat, niin aloin sitten myssyilyäkin vekslaamaan.
Pahoittelen näitä sekavia sekoilujani!


(Poikamyssyarvonta suoritetaan samalla, paitsi jos jollain on just nyt vielä poikamyssy tekeillä, hihkaiskoon tänne, niin voidaan toki pari päivää odotella. )

Käykää vielä ilmoittelemassa tuonne alempaan postaukseen, montako myssyä suunnilleen olette tehneet, tai jos vaikka jäi myssyjenteko muiden töiden jalkoihin.

Tämähän ei ole eikä ollut kilpailu, joten lukumääristä ei kannata ottaa paineita. Olisi kuitenkin kiva saada jonkinlainen yhteislukumääräarvio, montako myssykkää saa 50 kätevää käsiparia aikaan kuukauden kuluessa!

Ja nyt kaikki kynnellekykenevät ulos, meillä ainakin on aivan ihana pihasää!!
Moi!

keskiviikko 16. toukokuuta 2007

Viikkojen viimeinenTämä siis samanlainen kuin aiemmin esittelemäni Isoäidin neliö-pipo, vain hiukka eri värinen. Mun osalta myssyviikot jatkuu vielä hetken, pääsen tekemään pikkuiselle prinsessalle lahjasettiä. Nytpä haluan kiittää Teitä kaikkia mukavasta seurasta, toivottavasti neulomme joskus myöhemminkin vielä porukalla!

Pojalle Kepsen eli lippalakki

Päivää myöhässä, mutta nyt valmis! Poikalakkikisasta luettuani sain vision neulotusta lippalakista, ja toteutus onnistui toivomallani tavalla.
Malli on oma, paitsi lippa on Berrocon ilmaisohjeista hatusta nimeltä Kap. Fiksu idea tehdä lippa kaksinkertaiseksi, kovikkeita ei kaivata! Päältä sileää neuletta ja reunoilla kahden kerroksen helmineuletta.
Lankana Sandnes Mandarin Fiesta, kulunki hieman reilut 50 g puikoilla 4½ mm.

Kun sain tämän puikoilta, poika laittoi päähänsä, pyysi värjäämään vaaleanpunaiseksi ja kun tämän toiveen olin tyrmännyt, hän hymähti ja lakki on pysynyt päässä siitä asti, niin sisällä kuin ulkonakin. Saas nähdä kuinka ruokapöydässä käy! "Kun Eemelikin pitää, niin minäkin!"

Saldo

Tein myssyilyaikana vain yhden oikeasti KESÄpipon. Itselleni. Kerrankin.

Lisäksi valmistui villasekoitepäähineitä pari kappaletta.

Omasta mielestäni saldo on siis KOLME.

Nyt se innostus vasta alkoikin, kun virallinen myssyaika on ohi. Mahdollisesti tänään valmistuu puuvillapipo, ja toinen ellei kolmaskin on suunnitteilla. Viikot on siis toimineet kuten toivoinkin: muiden töistä saa buustia tehdä koko sakille päähineitä.

tiistai 15. toukokuuta 2007

Vielä muutama...


Nämä valmistuivat sunnuntaina ja maanantaina, 46g ja 58g, lankana Tennessee. Pienemmässä on yksi mallikerta vähemmän.


Ja tänään vielä tuo sininen, 24g (??!!) lankana Viola. Menee ihan pienelle pojalle, joten on aika pienikin ;)Että sellaiset pipoilut täältä, saldona 5 Rosea ja 1 Bluebell.

Ja tietysti viimeisenä päivänä sain kunigasidean pojan pipoon, on nyt työn alla.

AnneM

Otetaan myssyluku: 3 kpl +


Jos viitsitte laittaa oman saldonne tiivistettynä tämän postauksen kommentteihin, niin lasketaan vähän myssysaldoa.
Ilmoita siis myssyjen ynnä muiden tekemiesi päähineiden kokonaismäärä ja lisäksi voit vielä kertoa, minkälaisia myssyjä teit.

Oma saldoni oli moninaisten kevätkiireiden vuoksi melko vaatimaton; 3 myssyä.
1 virkattu kesähattu, vauvan neulottu pitsimyssy sekä beipparin pitsimyssy.

Viimeinen myssy uunista ulos


Tässä viimeinen myssy tähän tempaukseen. Pitihän noita isoäidin neliöitä kokeilla. Kyllähän ne muuten, mutta ne langanpäät, niitä riittää. Lankana on jälleen Novitan pitkään marinoitunut Alabama. Kuvassa myssy on turhan kulmikas maljakon päällä kuvattuna.
Kiitos Helmikselle järjestelyistä ja Kiitos kaikille mukanaolleille. Oli mukava olla mukana. Taas sai paljon uusia ideoita.

Kerkesin vielä!

Huh,tiukille otti mutta kerkesin vielä yhden Bluebellin neuloa:) Lankoina tässäkin Tennesee ja Bambu.

...ja vielä...


Niinkin omaperäinen tuotos ku Bluebell-pipo =)
Ensi yönä valmistunee vielä toinen Isoäidin neliö-pipo, sitten vaihteeksi jotain ihan muuta.

Ohops!

Yhtäkkiä on toukokuun 15. päivä ja virallinen myssytempaus siis loppumaisillaan!


Lämpimät kiitokset kaikille!!
Ihania, hienoja, mahtavia, iloisia, suloisia ja hulvattoman hassujakin myssyjä olette tehneet. Hyviä malleja on löytynyt niin nettiohjeista, lehtien vuosikerroista kuin myös ihan omasta päästä.
Tästä on mukava jatkaa kesävirkkuita ja -neuleita, tännehän voi aina palata kurkistelemaan hyviä inspiraatioita.


Koska meillä ei nyt varmaankaan ole mikään erityinen hengenhätä asiassa, ajattelin odotella vielä parikin päivää mahdollisia viime tipan poikamyssyehdotuksia.
Loppuviikosta, riippuen hieman omista aikatauluistanikin, arvotaan sitten palkinnot.
Iran ja Alisanmamman lahjoittamat palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken, mikäli se teille molemmille sopii ja oman palkintoni arvon poikamyssykisan osallistujien kesken.


Kiitos kaikille myssyviikkojen osallistujille hyvistä ideoista ja mukavasta seurasta!!
Varmaan sata myssyä saatiin aikaan, onko joku laskenut?

Monia aivan mahtavia myssy- tai pipoideoita teiltä on syntynyt ja oikeastaan vähän harmittaa, että olen itse niin vähän ehtinyt kommentoimaan ja kehumaan.

Yhteiset ISOT kehut ja onnittelut siis teille ihan jokaiselle ja mukavaa kun olette olleet mukana!!

Vielähän ehtii muutaman piposen virkata, eiks vaan :).

Eihän mun enää pitänyt...

... luulin jo että kesämyssyt tuli jo neulottua, mutta silti vielä yksi tiilimuuripipo valmistui Myssyviikkojen päätöspäivän kunniaksi. Lankana Novita Tennessee, puikot ohjeesta poiketen 3 mm, muuten samoilla silmukkamäärillä tehty. Tuli juuri sopiva 4,5 -vuotiaalle pojalle. Ja vielä lempiväreissä, mieluinen oli :)

Alunperin en aikonut edes osallistua myssyviikoille, mutta kun kesämyssyjä lähti neuloutumaan niin niitä tuli sitten tehtyä niin omille kuin sukulaislapsillekin useita kappaleita ja vielä kehiteltyä tuo tiilimuuripipokin ohjeineen. Ja puhumattakaan uusista ideoista joita täältä myssyblogista on saanut laittaa muhimaan. Antoisa tempaus siis kaikenkaikkiaan. Iso kiitos myssytempauksen järjestäjälle Helmikselle!

Päättyneet on päivät
Tuli tehtyä tusina pantoja . Ja puoli tusinaa muita myssyjä. Viimeisen hatun kuva on ohessa. Myös Konkari halusi tulla mukaan kuvaan, sillä hänellä on päässään huipipo, vaikka sitä ei kunnolla näy. Koska talossa ei ollut minkäänlaista ruskeaa lankaa, jäi viimeisin poikapipoksi aiottu toteuttamatta.

maanantai 14. toukokuuta 2007

Vaihdoin vihdoin myssyn mallia :) Kuvassa on Bluebell hattu ja lankoina Tennesee sekä Bambu.
Viime aikoina olen neulonut pakkomielteen vallassa sukkia. Viime viikonloppuna sitten havahduin huomaaman että, myssyviikot päättyvät jo tiistaina. Mihin ihmeeseen se kuukausi on oikein kadonnut? No joka tapauksessa rupesin viimein miettimään myssyilyäkin. Vaihtoehtoina oli sekalainen kokoelma Novita Tennesee-lankoja ja muutama kokeeksi ostettu kerä Novitan Bambu-lankaa. Bambu-lanka oli uusi tuttavuus, joten se pääsi puikoille ja neuloin pikapikaa peruspipot Pikkuveljelle ja Isosiskolle.
Pikkuveljen pipo Novitan Bambu-lankaa (95 silmukkaa ja 3 mm puikot). Mallineuleena 2 o 2 n ribbi, jota yritin hieman rikkoa nurjin silmukoin neulotuilla neliöillä. Kuviointi on aikalailla huomaamaton. Aluksi pipo hieman kiristi, mutta käytön myötä se on jo vähän venahtanut.

Isosiskolle tekaisin Ullan Rinsessapipon Novitan Bambu-langasta. Silmukoita loin 105 ja puikot oli edelleen 3mm. Tämä mock cable-mallineule oli nopeaa ja hauskaa neulottavaa. Ohje joutui ennenaikaisesti hukkaan, joten jouduin sompailemaan päälaen kavennukset parhaani mukaan.

sunnuntai 13. toukokuuta 2007

For gentlemen -myssy


Hupsista, meinasi ihan aika loppua kesken ennen kuin sain Pikkuisen kesäpipon kuvattua! Myssy on neulottu oikein kahteen kertaan ja vasta toisella kerralla tuli kelvollinen tulos. (Kirahvijalkaisen kädet kertoo asiasta enemmän.)
Kyseessä on ihan perus-mallinen myssy Mandarin Petit -langasta. Silmukoita oli alussa 112 joita neuloin kolmosen pyöröillä (4cm joustinta, sitten 2krs oikein ja 2krs nurin, edelleen noin 6cm oikeaa jonka jälkeen sädekavennukset.)
Vielä vapaalla tyylillä ohuesta villalangasta (sattui olemaan sopiva väri) auto huristelemaan otsalle ja Mummun nappilaatikosta löytyi vanhat metallinapit renkaiksi. Toisessa lukee osuvasti "for gentlemen".

Viimeiset pipot!

Illalla Euroviisuja katsellessa valmistui tämä kuopuksen pipoLanka Samos Lollipop, puikot n:o 4
100s, 3o 2n
Suoraa osaa 12,5 cm
Kavennukset jälleen Jaques Cousteau-pipon ohjeen mukaan,
josta siis kiitos Käsillätekemisen terapiaa-blogin Typylle.
Nyt kavensin ihan ohjeen mukaan neljässä kohtaa, mutta niin, että otin silmukan oikein neulomatta, neuloin yhden oikein ja vedin edellisen jälkimmäisen yli. Siis normaali ylivetämiskavennus.Nyt taitaa riittää pipot toistaiseksi. Eihän niitä toivottavasti enää tarvitakaan ennen kuin syksyllä.

Pikkuneidin parempi pipolakki ja pari lierihattua

Tällaiseen sain alun perin idean SirpaLe neuleet-blogista, myös Tanjalla oli täällä aivan ihana isoäidin neliö-hattu. Tarkempia tietoja löytyy omasta blogistani. Tosi kiva malli, suunnitelmissa vielä toinen samanmoinen vähän eri värityksellä.Valmiina on myös lierihatut kesä-Novitan (-06) ohjeella. Tyttöjen kommentti: "Mennäänkö me äiti nyt juhliin kun meillä on tällaiset hatut?" Ei näistä ihan juhlahatuiksi taida olla, mutta kiva kun ovat mieleiset.


Tässä lankana Gjestal Bomull Sport


... ja tässä Tennessee. Mää tartten uuden kameran, ei oo kiva tollasia sumuisia kuvia laitella.

Kiitos vielä Famulle ohjeistuksesta kuvien lisäämisen suhteen!

BTW. Satuin huomaamaan NovitaKlubin Neulomosta että tuon aiemmin tekemäni kolmiohuivin ohjeessa oli virhe. Ilmankos. Nyt tulossa toinen huivi "oikealla" ohjeella.

Kruunupipo

Vielä yksi kruunupipo Suomi-väreissä!

Kruunupipo
Malli: oma
Lanka: Viola (valkoinen) + Tennessee (sininen)
Puikot: 3,5 mm
Muuta: neulonta-aika: 3 tuntia


Virkattu kesähattu

Tämä kesähattu on virkattu Dropsin sivuilta otetulta ohjeelta ja lisätty lieriin pari kerrosta. Lankana Filatin joku puuvillalanka. Olipa ihanan epämääräistä... anteeksi!

Poikapipokisaan olisi idea mutta katsotaan ehdinkö toteuttamaan...

Hämä-hämä-häkki, kiipes pipohon...

Tuli vielä yksi idea poikapipoksi, joten sehän piti heti toteuttaa:

Hämähäkkimies on ollut oma sarjakuvasankarisuosikkini jo silloin yli 30 vuotta sitten, kun itse innostuin sarjakuvista (se innostus ei muuten ole koskaan loppunutkaan...) ja nyt sitten Spiderman 3-leffan innoittamana syntyi tämä Hämis-pipo.


Pipo sivulta ja takaa.


Tähän pipoon on vähän vaikea antaa ohjetta, sillä itse pipo lienee ihan perusperuspipo. Lankoina olen käyttänyt vanhaa bluesia (sininen resori), punaista Suvia (muu pipo), harmaata Kotiväkeä (verkko) ja mustaa alabamaa (hämis). Pipo on neulottu 3,5 mm pyöröpuikoilla ja sukkapuikoilla. Silmukkamäärä oli 96 s alkuun, heti resorin jälkeen kavensin 6 silmukkaa tasaisin väliajoin ja sen jälkeen n. 8-10 kerroksen välein aina 6 s samoissa kohdissa. Sukkapuikoille siirryin, kun jäljellä oli 60 silmukkaa, ja siinä vaiheessa ryhdyin kaventamaan joka kolmannella kerroksella aina 12 silmukkaa tasaisin välein. Käytin tässä vaiheessa vain neljää sukkapuikkoa, niin kavennukset sujuivat näppärästi. Kun joka puikolla oli jäljellä enää neljä silmukkaa, pujottelin loppulangan silmukoiden läpi, kiristin ja päättelin langat.

Hämähäkin verkko on virkattu seuraavasti: virkkasin ensin ketjusilmukoita pipon päälle (silmukka kiinnittyy aina neuleen jokaiseen kerrokseen) noudattaen alkuperäisiä kavennuskohtia, jolloin pipon päälakin jakautui ensin kuuteen osaan. Näiden väliin virkkasin vielä toiset ketjusilmukkaketjut, jolloin tuloksena oli 12 osaa. Näin verkon "tukilangat" olivat valmiit. Sitten aloitin päälaelta päin ja virkkasin ketjusilmukkaketjuja verkon "välilangoiksi". Ensimmäisellä kierroksella virkkasin n. 5-6 silmukan mittaisen ketjun, kiinnitin yhdellä piilosilmukalla ketjun kuvan osoittamalla tavalla hieman alemmaksi, jolloin muodostuu tuollainen "roikkuva" verkkoefekti, sitten vielä 5-6 kjs ja kiinnitys piilosilmukalla tukilangan silmukkaan, ja näin virkaten koko pipon ympäri. Keskimmäisessä välilankakierroksessa kjs-ketjun mitta on 7-8 + 7-8 kjs aina tukilankojen välissä, ja alimmassa kjs-ketjuissa on 9-11 + 9-11 kjs. Silmukkamäärät vaihtelivat hieman, sillä kaikki tukilangat eivät olleet aivan saman matkan päässä toisistaan... *virn, käsityön leima* Verkkolankojen on tarkoitus olla hieman löysiä, sillä ne kiristyvät sopivasti sitten, kun pipo pannaan päähän.

Lopuksi virkkasin vielä hämähäkin. Siitä tosin taisi tulla hieman liian suuri, ehkä pienempi olisi ollut kivemman näköinen. Hämähäkin kroppa on virkattu keskeltä aloittaen ja sopivasti silmukoita vaihdellen, mutta sen voisi myös aloittaa tuolta peräpäästä ja virkata siitä ylöspäin. Hämähäkin jalat virkkasin ketjusilmukkaketjuiksi, joita pitkin tulin takaisin piilosilmukoilla. Hämähäkki on ommeltu kiinni pipoon käsin, jokainen jalka erikseen.

Esikoisen haluaisi, että teen hänelle mustan version uusimman elokuvan esimerkin mukaan. Siihen voisi verkon tehdä vaikkapa metallinkiiltoisesta langasta, samoin kuin hämähäkinkin.

Mutta tämä taisi tällä erää olla viimeinen panostukseni myssyviikoille, muita tempauksia ja vaihtoja pukkaa päälle, kun ei mihinkään osaa sanoa "ei"... =) Mutta kaksi neulottua ja kaksi virkattua kesäpäähinettä liene ihan kelvollinen saldo! Kiitos kaikille kanssamyssyilijöille ja ehtoisalle blogiemännälle, nautitaan kevään viime päivistä ja tulevan kesän riemuista täysin siemauksin! Ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille, mummeille ja isomummeille!