lauantai 21. huhtikuuta 2007

Neidin kevätpipo


Kevätpipo neidille valmistui just äsken. Lankan jotain vanhoja novitan butterflyn jämä keriä.

Lankaa kului noin 40g.

Kuva vääristää värejä.Varsinkin yläosan värin on väärä,koska väri on luonnossa vaalea vihreä.

Neidin kesämyssy


Tekaisin uusimman SK 4/07:n ohjeella myssyn, johon kuuluu myös mekko (sekin on valmis mutta kuvat vielä eivät). Lankana ohjeesta poiketen Jaeger Extra Fine merino DK. Silkkinauhat reikäkerroksesta puuttuvat vielä. Ainakin myssystä tuli oikean kokoinen vaikka säädin silmukkamäärien ja puikkojen kanssa.

Solmupipo


Puikoilla käväisi jotain iloisenväristä. Pikainen välityö tälle päivälle: solmupipo.

Löysin ohjeen lehtiä selatessani Modasta 3/2004, yksi kerä Schachenmayr Crazy Cottonia riitti mainiosti ja loppulangasta virkkasin perhosen Orvokin ohjeella ja kiinnitin pipon sivulle. Puikot 3 mm ja virkkuukoukku 2 mm.

Aurinkoista kesää odotellessa, Minnie

Neljäntuulenpipo?


Mörvelölinjani jatkuu. Tällä kertaa pipoparka sai nimekseen Neljäntuulenpipo, sillä kavennusten alkukohta jäi hassusti törröttämään kostutuksesta huolimatta. No, ei tuo käytössä näy, ainakaan kovin pahasti.

RatianRaitaa

Hips, koukkusin tässä loppuun myssyviikoille RatianRaitaa sini-valkoisena. Malli on perusmalli ja heleppo virkata päähän kuin päähän. Päälaella lisätään tietyn välein silmukoita ja itse varsiosa on pelkkää suoraa. Tässä pipassa päälaki on 6:lla sakaralla, joskus olen kokeillut 5:llä ja 7:llä sakaralla. Ihka viimeinen kierros on rapuvirkkausta. Kerrokset olen yhdistänyt piilosilmukalla.
Baskerintapainen, hassumyssy:


Vielä yksi....


Lupaan että seuraavaksi tulee jonkun toisen mallinen ;)

Kaikissa siis lankana viime kesän Tennesseen eri värejä, alesta ostettuja. Kaksi on tehty 3,5 puikoilla ja viimeinen 4, tuli vähän reilumpi. Yhteiskulutus 168g (54-60/kpl).

Aivan ihana malli, ja lisääkin teen varmaan jossain vaiheessa.

Terkuin, Anne

perjantai 20. huhtikuuta 2007

Pikainen lisäys


Näistä toinen osallistuu siis Myssyviikoille, toinen valmistui aikaisemmin. Tai siis, itse asiassa näitä on vielä kolmaskin samanmoinen mutta ei nyt siitä sen enempää...=) Kalorimetrejähän nämä, tehty Wool Neliraidasta 3:n puikoilla ja 100 silmukalla. Mallit on kolmevuotiaita mutta toisen noista otin itselleni käyttöön. Tuli tehtyä kasvuvaraa, taas.
Mukavaa viikonloppua kaikille Myssyilijöille!

Iinalle kesäpipo
Löysin sittenkin kotoa novitan butterfly lankaa, ja nyt on Iinalle kesäksi edes yksi pipo valmiina... Ohje on Suuri käsityölehti 4/2006, samassa ohjeessa on myös boleron ohje jossa myös tuo nyppyläreuna. Mulla on tuossa mallina tällä kertaa hyvin maltillinen joskin hyvin vähäilmeinen malli, oma tyttö kun tahtoo vain repiä pipot saman tien pois päästään... =)

Ragdoll-hattu

Alisa-neidille valmistui eilen tämä Ragdoll-hattu :) Silmukoita ohjeesta poiketen 100.Puikoilla on jo menossa toinen samanmoinen hattu.

Ensimmäinen...


Myssyviikot korkattu minun osaltani eli sainhan sentään jotain aikaan.Kalorimetrihän siitä tuli.
Lanka vanhaa Floricaa, josta olen joskus neulonut itselleni puseron.
Puikot n:o 4, silmukoita 80.
Vähän löpsö siitä tuli tai oikeastaan tytär sanoi ensin, että
se on liian lyhyt. Sitten virkkasin siihen nappisilmun ja nyt se on
kuulemma löysä. Täytyy vielä kehittää sitä vähän.
Mutta idea on kiva ja Satu U:n suomentama ohje hyvä.
Kiitos siitä!

Toinen Rose-pipoTäytyihän sitä toisellekin tehdä Rose ;D Lankana taasen Tennessee 54g.

terkuin, Anne

Minäkin sitten sain ensimmäisen myssykkäni valmiiksi - kyllä se sitten kestikin! Muutaman kerran jouduin alusta aloittamaan, enkä vieläkään ole tyytyväinen lopputulokseen. Tarkoituksena oli tehdä "puutarhapipo", sellainen joka ei ahdista eikä hiosta, mutta pitää hiukset pois silmiltä. Lopputulos muistuttaa etäisesti sellaista verkkoa johon talipallot laitetaan lintuja varten... Saa nauraa aivan vapaasti!


-MeRzU-

torstai 19. huhtikuuta 2007

Viides


Panta jälleen. En ole varma, lasketaanko ne myssyilyksi. Mutta tämä on viides päähine.

Mukana ollaan.

Mukana myssyilemässä ollaan! Pari kesäpipoa tytölle on jo valmistunut. "Mansikkapipo" Ullan Rose-pipon ohjeella. Yhden mallikerran lisäyksellä ja hieman korkeutta lisää niin tuli sopiva 2-vuotiaalle, lankana punainen Novita Suvi ja vihreä Sandnes Mandarin Classic.
Toinen pipo on tehty jämälangoista; vaaleanpunaisella Sandnes Mandarin Petitillä neuloin Ullan Rinsessapipon ohjeesta tuttua mallineuletta niin pitkälti kuin lankaa riitti ja sen jälkeen kavennukset vihreällä Mandarin Petitillä Rose-pipon ohjeen mukaan. Silmukoita oli alussa 120, puikot 3 mm.

Lisätietoa löytyy blogistani. Kokosin myös pienen ohje- ja linkkilistan lasten kesämyssyjen osalta lähinnä itselleni muistiin mutta myös muille hyödyksi.

Iloista myssyilyä kaikille!

Myssykkä


Virkattuja isoäidinneliöitä virkaten yhdistettynä ja neuloen tehty päälaki. Lopuksi alareuna on vielä virkkaamalla viimeistelty.

Heimolan myssyilyä

Pitää vielä tutustua tähän bloggeriin ja sen käyttöön.

Mutta laitan kuitenkin tietoa että alkuun on päästy. Sain ensimmäisen myssyn Vilmalle valmiiksi.Malli: Novita Kesä 2006, mukailtu
Lanka:Lidl Clorado väri 9037
Menekki: 71 grammaa
Koukku: 2,5

Torstaisin terveisin myssyili seijap

keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Daalian eka myssy

Ensimmäinen pipa valmiina! Neuloin tuossa joutessani tälläisen:

Kuva on vähän hassu, kun ei meillä ole sopivaa päätä tuon kokoiseen pipoon, pehmolelutkin sovittelin. :p Ohje on 1/2007 Modan kukkamyssystä sovellettu, koko 56cm (huolellisen silmukoiden ja neuletiheyden laskemisen jälkeenkin tuo näyttää kyllä niin suurelta, että en ajatellut tuohon sopivaa päätä kuitenkaan synnyttää... o_O ). Lankana tummanruskea Schoeller+Stahl Limbo ja beige Schachenmayr nomotta Extra, 3mm bambusukkapuikoilla neuloskelin.

Neuloin myös samasta langasta pienet sukat ja tumput, niistä enemmän blogissani (teen postauksen tänään hieman myöhemmin).

- Daalia

Ensimmäinen valmistunut


Tänä aamuna sain avattua Myssyviikot omalta osaltani eli Ullan Bluebell-pipo pojalle valmistui. Tein siitä hiukan ohjetta suuremman mutta hiukka nafti se silti on. Sitä paitsi mallineulekin heittelee vähän sinne sun tänne... Olisinkin kysellyt tässä samalla josko joku tahtoisi vääntää mulle rautalangasta miten tuo ohjeen muokkaus käytännössä onnistuisi... Eli ohjeessa mainitaan mallikerraksi 14 silmukkaa. Jos tahdon tehdä vaikka yhden mallikerran lisää teenkö siis 98+14 silmukkaa?

Lankana Tennessee. Kuvasta näkyykin ikävän selvästi nuo virheet, mutta olkoon tämä nyt harjoituskappale.

Lampunvarjostin


Saanen esitellä Samos-lampunvarjostimen. Lankaa tähän ns. pipoon meni 60g. Ja oikeesti tämä on karmea. Ei kuvassa läheskään niin kamala kuin luonnossa. Ja tuo neiti uhkaa laittaa tuon varjostimen päähänsä kouluun huomenna!! Hyvät naurut olemme tänään saaneet ko 'piposta'!
Ystävällisin terveisin, Katiija (lampuntekijä)

Kolmas ja neljäs
Eilen valmistui uusi panta. Ja tänään lierihattu. Novitan jäännöskeria tuhoan, panta on Maxia ja hattu Tennesseetä. Juu ja hattu on virkattu.


Moi taas!

Tervetuloa mukaan myssyilemään kaikki uudet ja vanhat myssyilijät!!
Meitä on jo yli 30, joten aikamoinen pino pipoja taidetaankin taas saada aikaan.


Vautsi-vau, mitä hienoja pipoja, hattuja ja myssyjä on jo valmistunut!!!
Tässä alkaa kohta omatkin sormet syyhytä :).Lisäsin muuten tunnisteisiin "valmis", jonka voi tästä lähtien laittaa aina valmistuneiden päähineiden postauksiin. Jos haluatte, myös aiemmin valmistuneisiin voi käydä jälkeen päin lisäämässä tuon tunnisteen. Olisi aika hauskaa saada yhdellä napin painalluksella kaikki valmistuneet myssyt näkyviin.
Minäkin voin jonain rauhallisena iltahetkenä naputella niitä tunnisteita ajan tasalle, vaikken muuten toisten postauksiin puutu.


Nyt olen laittanut Omien Blogien linkkejä ajan tasalle.
Jos tämä porukka vielä kovasti paisuu, jätän ehkä jossain vaiheessa loput linkit lisäämättä, ne kun alkavat viedä aika paljon tilaa tuosta sivupalkista.


Huom vielä! Ilmoittautumisaika päättyy virallisesti 24.4. 2007!

Heps vaan!

Minäkin mukana myssyviikoilla! Mitään myssysuunnitelmia ei kyllä vielä oikeastaan ole, mutta jos täältä vaikka löytyisi ideoita ja inspiraatiota!
Oma blogi löytyy täältä!


Täälläkin eka valmis


Ensimmäinen äitienpäivälahjani on valmis: kesähattu isoäidilleni Novitan Samos Lollipop -langasta. Ohje löytyy Kotiliedestä 21.6.2005, tosin varsin reippaasti sitä soveltelin. Lopputulokseni näyttää kuitenkin aika samantapaiselta kuin lehdessä ollut kuva.
Seuraava hattu on jo suunnitteilla, varmaan tulee aika samanlainen. Kävin tänään ostamassa "liiteristä" vihreän sävyistä lankaa sitä varten.

Ei tarvi paljoa yllyttää

Niinhän siinä sitten kävi, että ei tarvitse paljoa yllyttää kun minä jo mukaan lähdin.

Eskarilainen tarvitsisi kiivaasti jonkinlaista päähinettä, mutta jotenkin en saa vaan itsestäni irti. Haluaisin virkata ja kaikki mallit joita osuu silmiin tuntuvat sellaisilta, että ei oikein nyt iske. Josko tämä myssyileminen laittaisi minuun vähän edes vauhtia.

Myssyilyä ja muutakin voitte lukea Hetkiä Heimolasta blogistani.

Aurinkoisen päivän terveisin

seijap


Hattu tulossa


Suurin piirtein Marnie McLeanin ohjeella Halley's Comet Hat tulossa. Lankana alekorista ajat sitten löytynyt Mandarin Fiesta, kiva farkkuinen väri. Huomatkaa minulle epätyypillinen sukkapuikkojen käyttö! 4 mm pyörö on varattu, joten kyllä näilläkin onnistuu.

Eka mörvelö


Kuten otsikosta jo voi päätellä, pieleen meni! Mutta kun pipo se on silti, tänne tulee teidän kauhisteltavaksi ;-)
Kertakaikkisen epäonnistunut tekele sai nimekseen Sadepäivän pipo, muulloin sitä tuskin tulisi pidettyä..... joskus vaan ei onnistu!

Edit: Lisään vielä, ettei tämä niin vakavaa ole, tällaista sattuu joskus. Uusi työ on jo tulossa, ei tämä tähän kaadu!

"Mamsellin parempi kesämyssy"


Tällainen tuli, kun omasta päästäni ryhdyin kesämyssyä säveltämään, tietämättä kenelle myssy on edes tarkoitettu. Lankana on tosi vanhoja tennesseen jämiä. Vaalean lilan reunuksen neuloin ensin - siihen kuluikin sitten se jämäkerä kokonaan - sitten poimin silmukat sen reunasta ja neuloin tummemmalla lilalla pientä pitsikuviota langankierroilla.

Tähän myssyyn pujahti jostakin sellaista menneen maailman tunnelmaa, se on kuin vanhanaikainen yömyssy tai palvelijoiden hilkka, ja siitäpä sitten tulikin tuo myssyn nimi, joka otsikossakin on... Tämä taitaa loppujen lopuksi jäädä omaan käyttööni, sillä myssy näytti omassa päässäni hulvattomalta, kerta kaikkiaan... ei muuta kuin valkoinen essu eteen ja emännälle niiailemaan!

tiistai 17. huhtikuuta 2007

Hei!

Olen mukana, täytyy etsiä ensin joku kiva ohje.
Täällä onkin ahkeria ihmisiä, jo noin monta valmista myssyä!

Oma blogini on osoitteessa http://hapsuhapsi.vuodatus.net/

Hattumaakari uukuttelooLiinu täällä, terve. Juu, se sama, joka ei siedä tempauksia nykyisin. Olen kuitenkin mukana tässä myssyttelyssä. Kun hatuttaa. Sunnuntaina tein pipon ja eilen pannan. Kumpikin kauniin vadelmanpunaista Cottonellaa. Ja itselle, luulisin. Pantaa olen jo pitänytkin. Halusin aamulla olla urheilullisen näköinen. Tänään tein jotakin ihan muuta. Lisää jutustelua Villikanin lokikirjassa.


SuviMyssy IITässäpä sitten toinen kesäpipo valmiina. Ja hipsut päälaella :D

Ystävällisin terveisin, Katiija

Mukana

Täällä ollaan, vaikka myssy ei ole vielä ehtinyt puikoille.
Olisiko kenelläkään vinkkiä 8-vuotiaan pojan kesähatuksi? Pääkallopipon tein viimeksi, mutta se on pian jo liian kuuma.
Blogini löytyy osoitteesta http://www.natukka.vuodatus.net

Valmista täälläkin...


Mukana täällä minäkin! Ensimmäisenä työnä valmistui Rose-pipo 2,5-vuotiaalle Tinjalle (kuvassa tosin pikkusisko), ja lisää tulossa ;D

Pipo on tehty Tennesseellä, ihan ohjeen silmukoilla. Käytössä 3,5 puikot ja muutoksena lisäykset langankierroin, jottei pipo kiristä...

Terkuin AnneM

Hei!

Tosi hauskaa, kun niin moni on jo päässyt alkuun myssyilyssä ja kesäpipoilussa!


Valmiista myssyköistä löytyy aina paljon ideoita muillekin ja saattaapi joku unohtunut varastolankakin muistua mieleen valmiita kesämyssyköitä ihastellessa. Inspiraatiota ja sopivaa aikaa aloittamiseen itse vielä odottelen.
Tuumailin juuri viikonloppuna, että pitäisi varmaan työntää noita meidän sakin karvalakkeja ja huopamyssyjä vähän peremmälle vaatekomerossa. Tulisi paremmin tilaa kesäisemmille myssyköille sekä hattuhyllyssä että ajatuksissa.Tämän päivän aikana pyrin taas saamaan ajan tasalle kutsut sekä blogiosoitteet. Toivottavasti ette ole joutuneet kovin pitkään odottelemaan kutsuja. Jos vuorokauden sisään ei ala kuulua kutsua tai tulee jotain muuta hämminkiä, niin huikkailkaa rohkeasti uudelleen.
Ainakin yksi ilmoittautuminen oli kadonnut roskapostikansioihin, enkä ehkä huomaa kaikilta erikseen kysellä kutsujen tai osoitteiden perään.

Varmimmin ilmoittautumisviestit tulevat perille tuolta ihan ensimmäisestä ilmoittautumispostauksesta, sitä lupaan tarkkailla ainakin ensi viikkoon asti päivittäin.

Luultavasti kuun vaihteen tienoilla tulee vähän pitempiä viiveitä päivityksiin minun osaltani ja siksi epävirallinen ilmoittautumistakaraja on ensi viikon tiistaina.

Muistakaa ilmoittaa sähköpostiosoitteenne joko tänne kommentteihin tai minulle sähköpostiini. Ilman osoitetta en pysty blogikutsua lähettämään!
Poistan osoitteet tuolta kommenteista sen jälkeen, kun olette päässeet kirjautumaan mukaan.

Palkintoja saa edelleen lahjoittaa, tähän mennessä Ira ja Alisanmamma ovat luvanneet lahjoittaa palkinnot ja itsekin olen pientä arvontapalkintoa kehittelemässä.


Ja sitten taas kesäpipoja neulomaan tahi virkkaamaan!

Ensimmäinen on valmis


Bluebell pipo Ullan ohjeella valmistui eilen illalla. Taisi tulla liian pieni hänelle, jolle tätä aioin. Ei kuitenkaan huolta, sillä pienenpi poikavauva on jo olemassa. Täytyy lisätä puikkojen kokoa ja ehkä silmukoitakin seuraavaan.

maanantai 16. huhtikuuta 2007

Tervehdys. Täällä ollaan :)
Eka pipo näin yövuoron aikana alkoi valmistua ja se on Knittystä ihana Tychus.
Lankana Novitan Olivia ja menekkiä en vielä tiedä...
Teen ohjeen mukaan 38 silmukalla niin siitä tulee matala kiva kevät pipo pojalle.
Lyhennetyt kerrokset kun tekee ohjeen mukaan eli kääntyy suoraan niin tulee kiva reikäkerros päälaelle.
Lisää muita juttuja blogissa http://tuitu.vuodatus.net
Minäkin tänne tupsahdin. Tänään on suunnitelmissa ensimmäinen myssykkä aloittaa. Saa sitten nähdä tuleeko siitä mitään, ajatus ei oikein pysy kasassa...

Suvi-Myssy


Nyt minäkin sitten innostuin ja tekasin NtiVenlalle tänään kesäpipon.


Lankana Novitan Suvi 52g, silmukkamäärä 112, 3mm puikot. Malli omasta päästä. Nuo hipsut päälaella tekivät siitä jotenkin söpön, ne on virkattu myös Suvista.

Ystävällisin terveisin, Katiija

Rouva Oranssi mukana myös

Oh, yeah! Alkuvaikeuksien jälkeen pääsin mukaan. Puikoilla tai koukulla ei ole juuri nyt kesämyssyköitä, mutta jotain päähänpantavaa perheessä kaivataan. Kesäpipat olisi kai koululaisillekin mieleen, kun kulkevat sisälläkin pipoissa. En sitä muotia ymmärrä, mutta turha pullikoida. Itselle olen koko aikuisiän kaivannut kesähattua ja lukuisia ostanut. Mulla käy aurinko päähän kipeästi, mutta hikoilen helposti. Malli olisi hakusessa, jos saisin vihdoin itse tehtyä.

Puuvillasta voi tietysti tehdä peruspipon mallilla. Onko muita ehdotuksia?

Joku päähuivi voisi olla lapsille kiva.

ps Noin vuonna 1994 virkkasin kasapäin antennipipoja. Niitä ei ole liiemmälti viime vuosina näkynyt.

Mukana ollaan

Kutsu tuli perille. Nyt ei muuta kuin myssyjä tekemään :)

Mukkaan

Tulinpa mieki mukkaan myssyilemään, virkkuukoukulla on tulossa myssykkää ;-)

Lupaus lunastettu - eka pipo valmis


Eka pikkupipo valmistui. Lankana Sublimen baby cashmere merino silk dk, sitä meni n. 30 g. Puikot 3,5mm bambusukkikset. Malli omasta päästä. Vähän pieni tämä on, seuraavasta pitää tehdä pari senttiä pidempi. Niin että kai minä sitten vielä lisääkin pipoja/myssyjä teen... ;-)

sunnuntai 15. huhtikuuta 2007

Täällä

Mukana ollaan ... viime yönä jo yritin etsiä pipon ohjetta lapsille, mutta huonolla menestyksellä

Ystävällisin terveisin, Katiija

Valmis


Tänään sain valmiiksi veljentytön hatun.Lankana mandarin petit ja hattu painoi 40g. Neitin bratz meikkipää sai toimia mallipäänä:)

Valmis


Viimeyönä juuri ja juuri eilisen päivän puolella valmistui tälläinen oma sovellutukseni ullaneuleen helmimyssystä. Tyytväinen muuten olen, mutta hieman isompi olisi pitänyt tulla. Uutta putkeen huomenna...

Heipähei!

Ilmoittauduinpa minäkin mukaan, vaikka neulominen ei hirmu hyvin tällä hetkellä onnistukaan. Voi siis olla, että valmista ei ihan heti ole tulossa. Tavoitteena on kuitenkin saada neulottua ainakin yksi myssy vauvalle ja suunnitelmissa olisi ainakin 2-3 muutakin kesäpäähinettä...

Enemmän minusta ja jutuistani blogissani: http://villadaa.vuodatus.net