lauantai 12. toukokuuta 2007

Vauvanmyssy ja värikäs Nalle-pipo
Olisin varmaan tehnyt tuon virkkausreunapipon puuvillasta, jos olisi löytynyt tarpeeksi sopivia lankoja, mutta otin harjoittelun kannalta ja tein kotoa löytyvistä Nalle / Nalle Colori langoista tämän. Puikkokoko 3 mm. Kuusi virkattua ruutua ja neulotussa osuudessa 112 s. Kavennukset ei parhaat mahdolliset. Joka puikolla ja joka kerroksella. Pää pipossa on 7 v. Halusi itse syvän pipon. (Itse olisin tehnyt ainakin sentin vähemmän ennen kavennuksia. Nyt oli 14,5 cm korkeutta kaikkinensa ennen kavennuksia.)


Vihreän Nallen ostin hiljattain. Siitä tein ensin tuon vauvanlakin työkaverin vauvalle ja tietysti kerästä on jäljellä vaikka kuinka. On muuten paljon karheampi lanka kuin nuo N Colorit. Taitaa pehmeys / karkeus riippua aika paljon väriaineista. - - - Oppisinpa ostamaan edes Woolia tuon Nallen sijasta, jos tulee vastustamaton langanostohalu, enkä pääse keskustan kaupoille.
Vielä kutkuttaa tehdä puuvillasta tuo värikäs pipo ja kokeilla Jaques Custeau -pipoa sekä puuvillasta että villasta, mutta lupasin ensin tehdä jonkun UFOn pois kuljeksimasta. Eli kiitän seurasta ja jatkan myöhemmin myssyilyä omaan tahtiini. Järkyttävän paljon niitä hattusia onkin valmistunut porukalla. Itselläni vain kolme. (Oli sukkakiireitä äitienpäivän takia.)

Pikkusiskollekin kevätpipo


Eskarilaisen pikkusisko melkein omi isosiskonsa pipon.Ei siinä mummun auttanut muu kuin laittaa baijerilaiset syrjään ja ottaa uudelleen puvillalangat ja virkkuukoukku käteen.Muuntelin mallia hiukan ja sain siitä hiukan erilaisen ja mielestäni paremmin 4-vuotiaalle käyttäjälle sopivamman.-Lankana Novitan Kotiväki ja keltaisen osalta Mandarin Petit,yhteensä 45 gr.

Pinkki bluebell

Vielä yksi pipo myssyviikoille: Bluebell pinkkinä versiona. Vinkkinä muillekin, että ne lisäykset voi toki tehdä langankiertoina niin kuin jotkut on tehneetkin tai sitten niin että neuloo silmukan etu+takareunasta. Kokeilin nyt tuolla jälkimmäisellä tavalla ja olipa helppoa:-)!

Huomasin myös virheitä neuleohjeessa, mutta ilmeisesti monet ovat niistä selvinneet kun noita pipoja on paljon netissä näkynyt:-)

Kovan onnen baskeri


Vihdoin sain baskerin valmiiksi. Sitä on kudottu ja purettu vuoronperään, mutta lopulta työvoitto on saavutettu. Enemmän tarinaa myssyn vaiheista löytyy blogistani.

Olen saanut kaksi myssyä aikaan myssyviikoille, joten omalta osaltani määrä alkaa olla tältä erää täysi. Kivoja myssyjä on ollut blogissa, ja on ollut hauska katsella niitä. Hyvää loppukiriä niille, jotka vielä ahertavat myssyjen parissa.

Jaquest Cousteau

Johan alkoi pipoja tulla tähänkin torppaan. Ajattelin laittaa nyt kaikki Jaquest-pipot ja tiedot tänne, jos joku vaikka tiedoita hyötyisi. Ikuisuusongelma ainakin minulla on tuo silmukoiden määrä pipoon. Mutta nyt tässä Jaquest-pipon muutama variaatio.

Novitan Suvi langasta, 100s, 3mm puikot, 11 cm ennen kavennuksia, menekki 37gNovita Seiska Veikka, 100s, 3,5mm puikot (miehen koko), menekki 65g
Novitan Kolibri, 100s, 3,5 mm puikot (aikuisen koko) langan menekki 64 g
Novitan PopPlus, 60s, 6 mm puikot, 13 cm ennen kavennuksia, langan menekki 41 g.
Eihän nämä kaikki ole tietenkään kesäpipoja, mutta toivottavasti tästä on jotain hyötyä.Ystävällisin terveisin, Katiija

linkkihän tähän ihanaan pipomalliin löytyy KäsillätekemisenTerapia blogista. Kiitän edelleen Typyä, että hän jakaa tämän ohjeen kanssamme.

perjantai 11. toukokuuta 2007

Eipä mitään uutta
ainakaan myssyjä. Paitsi yksi Odessa ja kuusi pantaa.


Hups!


Virkkasin myssyn meidän kuopukselle. Muokkasin vähän tätä viimekesäistä rimpsulakin ohjetta.


Ja hupsista, yhtäkkiä mä tajusin, että tämä meidän myssyilyhän alkaa olla jo loppusuoralla!
Vielä on kuitenkin viikonloppu aikaa ottaa kunnon loppukiri.


No, myssyilyähän voi ja pitääkin jatkaa edelleen ja ajattelin, että myssyilijät voivat kyllä edelleenkin postailla valmistuneita kesämyssyköitä tänne.
Varsinainen virallinen tempaus kuitenkin päättyy 15. 5. eli silloin arvotaan osalistujien kesken palkinnot, joita muistaakseni ovat luvanneet lahjoittaa Ira sekä Alisanmamma.
Kuittaisitteko Ira ja Alisanmamma nämä lahjoitustiedot, että tiedän, oletteko vielä aikeissa palkinnot lahjoittaa?
Korjatkaa, jos olen väärässä ja lisääkin palkintoja voi vielä lahjoittaa. *vink vink*

Poikalakkikisan osallistujat käyn vielä läpi ja jos joku on unohtanut merkitä tai ilmoittaa osallistuvansa tähän ideakisaan, niin hihkaiskaa nyt äkkiä. Oma palkintoni siis arvotaan poikalakki-ideoiden kesken!
Jos jollain on nyt juuri se Maailman Paras Idea syntymässä, voidaan osallistumisaikaa vähän venyttääkin, eihän tässä nyt mikään hengenhätä ole!!
Pikku hiljaa kuitenkin ensi viikon aikana lopetellaan, että saadaan osallistujapalkinnot arvottua ja lähetettyä.

Kiintiö täys!

Nyt lupaan että tämä on viimeinen tällä mallilla tehty hattunen vähään aikaan!Tämä menee kummityttöni siskolikalle :)Puikoilla on nyt eräs toinen myssymalli.

Kolmiohuivi, osa 1Tänä aamuna sain valmiiksi yök-huivin Kotiväki Colorista. Yök siksi, että nuo värit ei käy mun makuun ollenkaan. Tytär kumminkin tykkäsi, mitä sitä muulla on niin väliä. Huivi on virkattu kesä-Novitan (-06) ohjeella, aloitussilmukat vaan vähensin melkein puoleen.
Toinen samanlainen täytyisi vielä tehdä. Pitää yrittää muokata vähäsen ohjetta, tuosta ei tarvisi tulla niin pitkä. Nyt työn alla virkattu&neulottu pipo. Paljon olisi vielä suunnitelmia, vaan eivät taida mitenkään valmistua Myssyviikkojen loppuun mennessä. Eipä se mtn.

torstai 10. toukokuuta 2007

Äitienpäiväpipo


Lanka Ornaghin Echo ja ohje Moda 1/07.

Eskarilaisen kevätpipo


Etsiessäni mallia myssyviikkojen tekeleeseeni,osui käsiini vuosia sitten jostakin aikakauslehdestä irrottamani malli.Sen mukaan virkkasin kesäisen pipon 7-vuotiaalle nuorimman poikani tyttärelle. Mallissa olevan "antennin" tilalle virkkasin helmilangasta kukan,jonka kiinnitin pienellä valkoisella kukkanapilla paikalleen.
Lanka Novitan Kotiväki 65 gr.Virkkukoukku nro 2.

keskiviikko 9. toukokuuta 2007

Toinen kevätmyssy


Sain Eerikallekin kevätmyssyn valmiiksi. Neuloin sen melkein kokonaan kynttiläkutsuilla viime perjantaina ;) Lauantaina tein loppuun ja päättelin ja myssy pääsi heti käyttöön. On oikein sopivan kokoinen ja nätti ;) Veerankin Rose-pipo on osoittautunut käytössä ihan hyvän kokoiseksi.Malli: Ullan Rose-pipo. Tein ohjeen mukaisilla silmukoilla.

Lanka: Tennesee

Menekki: 100g kerästä vaaleanpunaista ja 100g kerästä vihreää tuli kaksi myssyä ja vihreää jäikin vielä

Puikot: pyöröpuikot nro 3 + sukkapuikot

tiistai 8. toukokuuta 2007

Liskopipo


Poikien piposarjaan tälläinen liskopipo.
Lankana bambua (Novita) ja puuvillaa (on line, linie 163 bingo), helppoa ja nopeaa.
Raidoitus ja malli on omasta päästä (pojan päähän), mutuna tehty.
Pojan mielestä pipon "se" on tuo leikeistä eläkkeelle siirretty lötkölisko, joka on ommeltu kiinni pipoon.
Koska lisko on sellaista pehmeää kumia, voi liskon ommella tavallisella ompelulangalla ja tavallisella neulalla (brutaalisti läpi liskon).
Enemmänkin on pipoja tehtynä, pitäs vain keritä kuvaamaan. Yksi meni jo Hämeenlinnaan ja siitä en enää kuvaa saa. Se oli Modan ohjeen pohjalta tehty musta, puuvillainen, lipallinen ribbipipo. Virkkasin sen reunan vain tyystin erilailla kuin ohjeessa.

maanantai 7. toukokuuta 2007

Ohje Eemeli-lakkiin


Ensin virkataan 4 ketjusilmukkaa ja yhdistetään ne renkaaksi. Tähän renkaaseen aletaan virkata pylväitä. Ensimmäisellä kerroksella pylväitä on 10 kappaletta. nämä yhdistetään taas piilosilmukalla kerroksen lopussa. Jatka näin lisäämällä joka kerros tasaisesti pylväitä niin, että muodostuu tasainen ympyrä"levy". Minulla lisäyksiä on ensimmäisillä kerroksilla noin joka toisen tai kolmannen pylvään kohdalla. Kun ympyrä suurenee, lisäysten tarvekin ainakin minulla pieneni. 2-3 vuotiaalle sopivassa koossa levyn halkaisija on 16-17 cm. Tästä tulee lakin ympärysmitaksi noin 50-53 cm.

Jatka virkkaamista ilman lisäyksiä, kunnes lakin reunan korkeus on 7 cm.
Aloita lipan virkkaaminen tekemällä lakin reunaan noin 21 cm:n matkalle kerros kiinteitä silmukoita. Käänny ja virkkaa toinen kerros aloittamalla yhtä silmukkaa kauempana reunasta => lippa alkaa muotoutua reunastaan vinoksi. Tee näin molemmissa reunoissa joka kerroksella, kunnen lipan "korkeus" on 4 cm.

Virkkaa lipan oikeasta reunasta alkaen kerros kiinteitä silmukoita ja kierrä koko lippa reunojaan pitkin, jolloin kavennukset peittyvät ja reunasta tulee siisti. Jatka tämän jälkeen virkkaamalla lakin reunan kiinteiden silmukoiden kerrokseen jääviin "reikiin" (eli niihin, mihin normaalistikin seuraava kerros virkattaisiin) piilosilmukoita, eli vie koukku reiän läpi, ota lanka koukulle ja vedä muodostuva silmukka suoraan edellisen silmukan läpi. Kierrä näin koko lakin reuna ja lipan ja reunan yhtymäkohta. Näin reunaan ei jää reikiä ja se muutenkin napakoituu. Lippa myös erottuu selkeämmin lakin reunasta.

Jos ohjeessa on epäselvyyksiä, niin vastaan mielelläni! Ohje löytyy kuvallisena myös blogistani!

Sato korjattuEilen sain viimein poikasen mustikkapipon valmiiksi. Hermot on riekaleina ja sormenpäät verillä, mutta lopputulos on oikein kiva.


Tässä koko sato =)
Nyt vaihteeksi virkkausta, suunnitelmissa kolmiohuivit tyttösille.
Edit: Mikä ihme tässä on, kun esikatselussa tekstit ja kuvat menee ihan ok, mutta blogissa tekstit pompsahtelee minne sattuu? Mä en tykkää tästä nyt yhtään *puhisee*.

Kruunuja taas

Pari uutta kruunua vielä valmistui viikonloppuna:


Tämä on samanlainen kuin eka kruunupipo, mutta hieman pienempi kooltaan.

Tässä uusin väritys: keltainen + vihreä. Ihastuin jo tuohon Tennesseen keltaiseen: siitä on tehtävä jotain muutakin, se on todella kaunis keltainen:-)


Iinalle (jälleen)pipo


tällä kertaa neuloin iinalle modan ohjeen mukaan baskerin, ilman pitsikuvioo. omasta mielestäni kuvio i olisi sopinut käyttämäni nalle langan kanssa.

Jälleen Ragdoll

Kolmas Ragdoll-hattu lähti eilen kummityttöni mukaan:) Kuvassa poseeraa kummityttöni uusi hattu päässään.


Armaan mieheni kesäpipo:Lanka Samos Lollipop, puikot n:o 4
Ohje omasta päästä, 110 s
Menekki n 55g, eli vähän toista kerää

sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Ensimmäinen hattu valmis


Myssyviikot ovat käynnistyneet osaltani hitaanpuoleisesti. Tyttärelleni olen kuitenkin saanut aikaiseksi tällaisen hatun, jossa on yhdistetty virkkausta ja neulomista. Lanka on Mandarin Petitin loppuja.

Naisversio poikapiposta

Tässä omaan päähän sopivaksi tehty versio tuosta poikapipostani. Lankana vanha Alabama, ja koukku 3 mm. Tuon niskaliehukkeen lisääminen tekee päähineestä kovasti karjalaisnaisen päähineen eli säpsän tai sorokan näköisen.

Pipoa esittelee kuvauksellisesti vasen käteni sekä vapusta hengissä selvinnyt ilmapallo.